AKTA PERLINDUNGAN PEMBERI MAKLUMAT PDF

February 4, 2021   |   by admin

Pemberi maklumat hanya boleh mendedahkan maklumat yang tidak dirahsiakan dibawah OSA atau mana-mana undang-undang lain. Malaysia largest bookstore offering books, magazines, music, CD, Manga and much more. Whistleblower Protection Act / Akta Perlindungan Pemberi Maklumat. Email to a Friend ยท Be the first to review this product. Availability: In stock. MYR Qty.

Author: Diran Doktilar
Country: Estonia
Language: English (Spanish)
Genre: Sex
Published (Last): 2 December 2016
Pages: 159
PDF File Size: 1.24 Mb
ePub File Size: 2.3 Mb
ISBN: 386-3-42720-243-5
Downloads: 65331
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Zulkilmaran

Penubuhan National Oversight & Whistleblowers Centre (NOW) Untuk Melindungi Pemberi Maklumat

Berfungsi sebagai badan pemantau yang menilai secara berkala prestasi urustadbir, tata kelola governance dan ketelusan kerajaan dan agensinya termasuk syarikat berkaitan kerajaan. Kamu dedahkanlah kezaliman BN agar pihak teramai mendapat pembelaan. Sekiranya terdapat sebarang permasaalahan, anda boleh layarilah pusat pengumpulan soalan lazim disini.

Transmenu powered by JoomlArt.

Pinda Akta Perlindungan Pemberi Maklumat

There are no upcoming events currently scheduled. Malaysia’s Mandatory Death Penalty. Berfungsi untuk mendedahkan skandal-skandal besar yang cuba dilindungi oleh mana-mana badan yang berkepentingan awam. Berfungsi untuk mendedahkan skandal-skandal besar yang cuba dilindungi oleh mana-mana perlinddungan yang berkepentingan awam; 3. Trump slows down troop withdrawal West Ham sign Nasri on day doping ban ends Yemen war: Judge gives lawyer dressing-down over attire New kid on the blog: We rakyat will help as much as we can, we stand by you!

  2SD882 TRANSISTOR PDF

Pemberi maklumat tidak dilindungi jika dedah maklumat OSA. Please register if you do not have an account yet. Berfungsi sebagai badan pemantau yang menilai secara berkala prestasi urustadbir, tata kelola governance dan ketelusan kerajaan dan agensinya termasuk syarikat berkaitan kerajaan ; 2.

Kepentingan rakyat diutamakan NOW. Do laws grind the poor, and rich men rule the law? Aku sokong dan selamat maju jaya.

The Malaysian Bar – Pemberi maklumat tidak dilindungi jika dedah maklumat OSA

No hard copies accepted. Dalam hai ini sebenarnya anggota penguatkuasa kita suka menunjukkan kuasa dan sombong konon mereka lurus tapi sebenarnya hendak benda itu. Time limit is exhausted. Notify me of follow-up comments by email. Dapatkan penyelesaian dengan segera. We are sorry, for registered members only. Setelah aduan anda diterima, kami terlebih dahulu akan menyemak serta meneliti aduan anda sebelum mendapatkan kelulusan bagi menjalankan sisatan.

Anda mendapati data peribadi anda disalah gunakan oleh individu atau organisasi tertentu. Negara telah menyaksikan beberapa perkembangan sihat dalam tempoh setahun yang lalu apabila ramai rakyat Malaysia tampil untuk memberi maklumat mengenai salahguna kuasa dan perlakuan rasuah yang berlaku.

Disini kita ada NOW yang dibiaiai secara sedekah orang-ramai. Subscribe to this comment’s feed. Anda boleh menyemak status aduan anda disini. Dapatkan manual cara-cara mendaftar serta menggunakan Sistem Perlindungan Data Peribadi. Sebarang sumbangan akan membantu menyegarkan lagi proses mematangkan masyarakat dan membina kebertanggungjawaban awam di negara ini.

  2SC3953 DATASHEET PDF

Moga usaha mu diberkati Allah S. Mereka sepatutnya dilindungi oleh kerajaan.

Pusat khidmat pelanggan kami juga sentiasa sedia membantu. Click on the link above for the pricing schedule and more details.

Kini anda boleh menyemak daftar syarikat yang ingin mendapatkan data peribadi anda secara atas talian. Sorry, but Javascript is not enabled in your browser!

Pemburuan ini juga bertujuan untuk mematikan bercambahnya budaya baru dalam masyarakat kita yang menggalakkan kata maklumat tampil ke hadapan. Kelengkapan di pusat ini termasuklah kemudahan dewan latihan untuk menjalankan program latihan dan wacana yang berterusan. Sebaliknya, cukup sekadar melaporkan kepada pihak bertanggungjawab bahawa majikan atau pegawai atasan mereka diketahui atau disyaki terlibat dalam salah laku. Click here for more information.

Menjalankan program kesedaran untuk menggalakkan lebih akra pemberi maklumat tampil ke hadapan; dan 5.